سفارش پروپوزال
پله آخر دوره کارشناسی ارشد نوشتن پایاننامه است؛ یکی از شرایط الزامی برای دریافت مدرک تحصیلی که توسط دانشجو درباره موضوعی مربوط به رشته تحصیلیاش با مشاورت هیات علمی نوشته میشود. محتوای پایاننامه تخصصی است و نتیجه ماهها و شاید سالها تحقیق و علماندوزی دانشجو و نشاندهنده بار علمی او و تسلط وی بر آموختهها و تجربیاتش است. بسیاری از پایاننامههای کامل منابع اطلاعاتی ارزشمندی برای سایر پژوهشگران هستند. گفتنی است محتوا و عنوان پایاننامه نباید تکراری باشد و دانشجویان باید از موضوعات جدید برای نگارش آن استفاده کنند. البته بهطور معمول در نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد نسبت به دکتری حساسیت کمتری وجود دارد و در واقع، نوشتن پروپوزال کارشناسی ارشد مقدمهای برای آغاز پژوهش رساله دکتری با موضوعات جدیدتر، سختتر و مهمتر است.
پروپوزال چیست؟
پروپوزال نقشه و قالب کلی پژوهش است؛ پیشنویس توجیهی از طرح اصلی تحقیقاتی که مسیر رسیدن به هدف محقق را نشان میدهد. دانشجویان با ارائه پروپوزال قصد خود را از انجام پژوهششان به هیات علمی دانشگاه اعلام میکنند و چنانچه توضیحاتشان پیرامون پرسش مورد پژوهش و نتایج حاصل از آن تحقیق تایید شود، موضوع پایاننامه به نام دانشجو ثبت میشود تا او منحصرا به پژوهش آن موضوع بپردازد و پایاننامهاش را ارائه دهد.
چگونه پروپوزال بنویسیم؟
برای انجام پروپوزال ارشد باید چارچوب و قواعد خاصی را دنبال کنید و بدون علم و آگاهی سراغ نوشتن یک پروپوزال نروید. در ابتدای نوشتن پروپوزال باید توجه کنید که ساختار پروپوزال پایان نامه شما به چه شکلی است. به این دلیل که هر دانشگاهی شیوه نامه پروپوزال خاص خود را دارد. در مرحله بعدی باید تمام متن خود را به ترتیب ساختار پروپوزال خود پیش ببرید. سپس نکات موجود در پروپوزال نویسی را رعایت کنید تا یک پروپوزال حرفه ای به استاد خود تحویل دهید. در انتها باید جدول زمان بندی و منابع هم به متن پروپوزال خود اضافه کنید.
چارچوب انجام پروپوزال ارشد چگونه است؟
- هدف از نوشتن پروپوزال در واقع نشان دادن مراحل پایان نامه است.
- ابتدا پروژه های تحقیقاتی در ارتباط با موضوع پروپوزال خود را مطالعه کنید.
- یک موضوع بکر انتخاب کنید که قبل از شما هیچ پژوهشگری روی آن موضوع کار نکرده باشد.
- پیشینه پژوهش داخلی و خارجی در مورد موضوع مورد نظر شما جمع آوری و ارزیابی شود.
- داده های لازم برای حل مسئله جمع آوری شود.
- داده ها با استفاده از تکنیک های مناسب با مجموعه داده ها تجزیه و تحلیل شوند.
- نتایج تجزیه و تحلیل گزارش شده و در پرتو موضوع اولیه تفسیر می شود.
- نتیجه نهایی این فرآیند، یک پایان نامه ارشد حرفه ای است.
چه زمانی یک پروپوزال مورد تایید واقع میشود؟
همانطور که می دانید بهترین طرح های تحقیقاتی ممکن است به اشتباه برسند. اما می توان درصد خطا را پایین آورد. به این معنی که اگر شما قوانین انجام پروپوزال کارشناسی ارشد را بشناسید، بعید است پژوهش شما خطای زیادی داشته باشد و اگر هم ایرادی داشته باشد با چند ویرایش تکمیل می شود. خیلی مهم است به پاسخ این سوالات دست پیدا کنید که آیا شما در مورد فرآیند و ساختار پروپوزال کنترل و تسلط دارید؟ آیا می توانید یک ایده پایان نامه قوی و معقول ارائه دهید؟ اگر میتوانید آن را با عنوان پژوهش های دیگر مقایسه کنید، اهمیت ایده نوآورانه خود را توجیه کنید، روشی برای بررسی آن توصیف کنید و آن را به راحتی تجزیه کنید به نحوی که منجر به یک نتیجه معقول شود، اگر این مراحل را پشت سر گذاشتید، قطعا پروپوزال پایان نامه شما موفقیت آمیز است.
ساختار پروپوزال پایان نامه چگونه باید باشد؟
برا اینکه بدانید چگونه پروپوزال بنویسیم؟ باید موارد زیر را رعایت کنید.
- صفحه مشخصات دانشجو و استاد راهنما و مشاور.
- چکیده و کلمات کلیدی.
- کلیات طرح شامل: (مقدمه، بیان مساله، ضرورت و اهمیت پژوهش، اهداف و کاربردها، سوالات و فرضیه ها).
- پیشینه پژوهش داخلی و خارجی.
- مراحل انجام کار و روش ها.
- نتایج، بحث، نتیجه گیری و پیشنهادات تحقیق.
- برنامه کاری شامل جدول زمانی.
- فهرست مراجع.